mandag 23. mai 2011

Devil’s Food Cake

Hva er vel en kakeblog uten oppskrifter så her vil jeg dele de som er grundig utprøvd, og som virker hver gang, de som er enkle og lykes med, og som er garantert sukse. Jeg har selv dårlig erfaring med kakeopskrifter fra internett, men jeg legger ut noen av mine her, og håper at de virker like godt for deg som de altid gjør for meg.

alle ingrediensene bør være romtemperert (den kalde melken blir jo det når du blander den med varm kaffe så den kan godt få stå i kjøleskapet til du skal bruke den)

115g  usaltet meieri smør
3,5 dl sukker
2 egg
115 ml kaffe
115 ml melk
9ss kakao
3,5 dl mel
1/2 ts salt
1ts natron
1/4 ts bakepulver

med en mikser rør smør og sukker hvit, tilsett et egg i gangen, (pisk til røren tydelig lysner i farge) bland det tørre i en bolle, du skal tilsette det tørre og det våte vekselvis, og det er viktig å sikte det tørre. 

Denne røren holder til to 22-23 cm store former. Dene kaken er vanskelig å dele for å fylle så jeg baker flere bunner for å kunne fylle den. røren kan godt stå en stund  i kjøleskapet, og stekes når den er kald hvis du ikke har flere like store former. husk da at den må stå litt lengre i ovnen, men den blir like saftig og god.

Stek kakene på 175 grader i ca 20 min. prøv med en strikkepinne eller lignende for å se om den er ferdig. Det fine med denne kaken er at den ikke ramler sammen selv om du prøver den for tidlig.

Bruk favoritfyllet ditt, eller denne sjokoladesmørkremen

100 g mørk bitter sjokolade (jeg bruker konsekvent odense sin)
250 g usaltet meieri smør
1 liter melis
4 ss melk

smelt sjokoladen i vannbad, og rør i den til den får romtemperatur. blad sjoloade i rømtemperert smør, tilsett ca halvparten av melisen og visp godt tilsett halvparten av melken. dereter resten av melisen og resten av melken. visp godt i 5 min og du har en luftig og veldig god smørkrem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar